Mellfelvarrás

A mell megereszkedhet már fiatalabb korban, szülés, szoptatás nélkül is, leggyakrabban azonban a szoptatás miatti mirigysorvadás és a bőr kitágulása miatt alakul ki.

A mellfelvarrás szakaszai

Az ellaposodott és formáját vesztett mirigyállomány belső öltésekkel történő, ún. kúposítása, a bimbó felemelése az áthajtási redő magasságához, a felesleges bőr kimetszése, majd ráfeszítése a mirigyállományra. A beavatkozások következtében a mell nagysága csökken a műtét előtti állapothoz képest.

A mellfelvarrás után hegek maradnak, ideális esetben vékonyan, a bimbó körül, a mell középső függőleges részén és az áthajlási redőben. (fordított T-alakban.)

Amennyiben a mellek nagysága, súlya is oka a megereszkedésnek, a mirigyállomány egy részét is el kell távolítani. Ekkor átmenetileg a varratvonalak mentén előfordulhat zsíros savós váladékozás. A bőridegek átvágása miatt a mellbimbó átmenetileg (fél-1 évig) érzéketlen maradhat.

A műtétet altatásban végezzük, a varratokat 2-3 hét múlva távolítjuk el. A bőrön átmenetileg véraláfutások és duzzanatok keletkezhetnek. Melltartót a mellfelvarrás után legalább 6 hétig kell viselni.

Amennyiben a két mellkorrekciós beavatkozást (mellfelvarrást és mellnagyobbítást) kombináljuk, a műtétek lehetséges szövődményei összeadódhatnak.

Mellfelvarrás árak

A képek megtekintéséhez kattintson ide!