Orrplasztika

Az orr porcos és csontos részből áll. Belsejét csillószőrökkel borított nyálkahártya borítja. Felszínét faggyú- és verejtékmirigyekkel sűrűn ellátott bőr fedi. Az előzetes megbeszélés alapján az orrplasztika érintheti a porcot, a csontot - vagy mindkettőt.

Az orrplasztikai beavatkozás az orr belső felszínén ejtett metszéseken keresztül történik. Műtét közben az orrnyílásokba tamponokat helyezünk, így csak szájon át lehet lélegezni.

Az orrplasztika során elvégzett fűrészelés, vésés, és egyéb beavatkozások következtében az arc lágy részein - főleg a szemek körül - átmeneti bevérzés és duzzanat keletkezik. Az orr műtét végén az orrnyílásokba (1-2 napra) tampon, az orrhátra (az orrplasztika típusától függően, 7-14 napra) gipszrögzítés kerül. Ezt önkényesen eltávolítani nem szabad! Az orrban elhelyezett varratok felszívódnak önmaguktól, vagy a gipsz levételével együtt eltávolíthatók. A gipszlevétel után 7-10 napig még lehetnek véraláfutások az orron, illetve az arcon. Az arcbőr speciális bőrszerkezete miatt a bőr zsugorodása és átmeneti duzzanata több hónapig is fennállhat.

Orrplasztika árak

A képek megtekintéséhez kattintson ide!