Számítógépes tervezés (3D)

Plasztikai sebészetben kb. 1980-ig - néha még napjainkban is - az arc tervezés legfontosabb eszköze a grafit ceruza volt. A nyolcvanas években jelentek meg az akkor korszerű színes rajzoló, képfeldolgozó programok, melyekkel fényképeket lehetett manipulálni. Miután ezek a számítógépes programok csak a fényképeket tudják módosítani, ezért csak egy adott nézőpontból tudják a páciens arcát, s rajta a változtatásokat megmutatni, s ez egy igényes plasztikai sebésznek kevés. A mi elképzelésünk az volt, hogy a sebész kezébe egy olyan eszközt, azaz szoftvert adunk, amellyel a páciens arcát térben nézheti, módosíthatja. Az egész világon a plasztikai sebészet az orvosi praxisok egyik legigényesebbike. A megrendelői kör évről-évre bővül, ma a világon évente mintegy 6 és fél millió ilyen operációt végeznek. Értelemszerűen a legtöbb páciens már nem elégszik meg azzal, hogy "csak bízza ránk az arcát kisasszony, s mi olyat varázsolunk belőle, hogy..." Ezért született meg a Wywien 3 dimenziós számítógépes program.

2004 őszén jelent meg a Wywien, a Pantomat új, 3 dimenziós programja, mely élethű, esztétikus képet ad, s könnyen és gyorsan kezelhető. A plasztikai sebész rendelőjében az orvos 1-2 perc alatt elkészítheti a páciens térbeli arcát. A Wywien az arc minden részét tudja módosítani, azaz a Wywien program a plasztikai sebészeti gyakorlatban előforduló összes műtéti beavatkozást modellezni tudja.

A Wywien főbb funkciói: arc emelés, arc gömbölyítés, áll, fül, szemöldök, nyak módosítás, szem külső és belső sarkának módosítása szemhéj, alsó-, felsőajak, ajakvastagítás orrhossz, orrhát, orrnyereg, orrszélesség, szabad módosítás, ránctalanítás, arc és hajszínezés. A Pantomat módszere két saját készítésű szabadalmán és az általa alkotott speciális beviteli eszközön alapszik. Mindkét szabadalom az emberi arc számítógépes felismerésével kapcsolatos.

A Pantomat által készített 3D kamera gyors, egyszerűen kezelhető, kis helyet foglal, s emellett üzembiztos.