Szemhéjplasztika

Felső szemhéj

A kor előrehaladtával a bőr kötőszöveti elemei meglazulnak, emiatt a felső szemhéj bőrének túltengése jön létre. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, a szemhéjplasztika lényege a bőrfelesleg kimetszése és a bőrszélek összevarrása.

Ez ideális esetben a felső szemhéj áthajlási redőjébe esik. A varratokat a műtét után 7-10 nappal távolítjuk el. A szövetek között átmenetileg kb. 14 napig véraláfutások nyomai láthatók.

Alsó szemhéj

A szem ún. táskás kiöblösödéseit a felszaporodott bőr, vagy a szem körül elhelyezkedő zsírszövet apró részei okozzák.

Mindkettő egyidejű előfordulása is lehetséges. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. A metszést az alsó pillasorhoz közel ejtjük. Az esetleges sérvzsírt eltávolítjuk, az izmok közötti sérvkapukat zárjuk. A bőrfelesleget kimetsszük, majd a bőrsebet zárjuk. A varratokat 7-10 nap között távolítjuk el. A szem körül és arcon véraláfutások 14-21 nap alatt teljesen megszűnnek.

A szemhéjplasztika utáni időszakban fénykerülés, a szem kímélése (olvasás, TV-nézés kerülése) javasolt. Felső-és alsó szemhéjplasztikánál a műtéti terület, illetve a szemkörnyék hűtése (jegelése) javasolt. Alsó szemhéjplasztikánál átmenetileg a duzzanat miatt az alsó szemhéj kisfokú csüngése észlelhető, minimális könnycsorgással.

Szemhéjplasztika árak

A képek megtekintéséhez kattintson ide!