Zsírleszívás

A zsírleszívás, mint plasztikai sebészeti beavatkozás több évtizedes múlttal rendelkezik. A világon több millió ilyen beavatkozást végeztek el. Mint ismeretes a zsírszívás nem a fogyókúrát helyettesíti, hanem a meglévő alkati sajátosságokból adódó plusz zsírpárnák megszüntetésére, korrekciójára szolgál. A zsírleszívás maradandó és tartós eredményt hoz. Mivel ez egy komoly beavatkozás, természetesen a gyógyulási ideje is hosszabb, és a kompressziós ruhát 4-6 hétig viselni kell.

A zsírleszívás eredménye ezen időszak után fog csak látszódni! Saját tapasztalatom az, hogy a különböző „simogató, kenegető, rezegtető” delejezések nem hozzák meg, és meg sem közelítik a zsírszívás eredményeit. Nem csak nálam, de több kollégámnál is jelentkeztek azon páciensek, akik ilyen divatos, nem olcsó „zsírcsökkentő” beavatkozáson vettek részt. Ez az én saját tapasztalatom. Mindenkinek joga van persze eldönteni, hogy melyik típusú beavatkozást választja, de akkor készüljön fel, hogy nagy változást nem fog tapasztalni.

Nálunk a műtétek általában altatásban történnek. Például a has 4 régióból áll, csípőterület 2, a comb külső oldala 1, belfelszíne 1, a térdek belfelszíne 1-1 régiónak számít. 4 régió feletti zsírszívásnál területenként 65.000 Ft az ár, mely magában foglalja az altatást, és az 1 napos ott-tartózkodást. Járulékos költség a kompressziós ruha, melynek ára 16.000-22.000 Ft között van. Azonban 6 terület feletti zsírszívásnál a ruhát ajándékba adjuk Önnek.

A zsírleszívás nem fogyókúra, nem súlycsökkentő beavatkozás! Zsírleszívással az alkati tényezőkből adódó kisebb-nagyobb kontúr-egyenetlenségeket lehet csak megszüntetni. Ilyenek lehetnek a hason, csípőn, a combon, a térd belső felszínén.

Zsírleszívás lépései

Pár centis nyílást ejtünk a megadott területen, amin keresztül vákumcsővel távolítjuk el a felesleges zsírmennyiség egy részét. A többi zsírpusztulást már a természet végzi: a mechanikusan károsodott zsírsejtek elpusztulnak és felszívódnak, a szövetek közti vérömlenyek a zsírsejteket oldják. A hegesedés folyamata alatt a bőr átmenetileg keménnyé, egyenetlenné válhat.

Zsírleszívás után a kívánt méretcsökkenés elérése akár 3-4 hónapba is beletelik. Átmenetileg duzzadások, véraláfutások keletkezhetnek.

A műtéti beavatkozás után rögtön speciális, ún. kompressziós ruha viselése szükséges, az első 2 hétben a nap 24 órájában. Kisebb (pár órás) megszakításokkal a megengedett minimálisan szükséges viselési idő 6-8 hét.

A zsírleszívást altatásban vagy gerinc körüli érzéstelenítésben végezzük. Erős fizikai megterhelés 4 hétig tilos.

Zsírleszívás árak

A képek megtekintéséhez kattintson ide!